fredag den 23. marts 2012

BREV 6


Brev 6 

TUR MED HUND
Kære Jens Ole,  festligheder omkring juleædelse på arbejdsplads forhindrede arbejdet du havde bedt mig om, men du har vel ad anden vej fået flyttet grusbunken. Leo plejer at være hurtig.  Arne  skulle for resten passe Irenes hund i formiddag, og han gik da også tur med pudlen, du ved,  lavet til med sløjfer i hoved og røv. Og  kræet har sit faste træ et stykke hen ad landevejen mod Skovby, hvor den plejer at vande og det store. Den blev da også vendt på begge sider både hund og træ. Men inden ville kræet ikke som der blev sagt, så snoren blev trukket langt til at begynde med. Den er herre i eget hus, men ikke i Arnes. Du kender ham. Den er jo ikke opdrættet opdraget det mindste. Jeg tror rent faktisk, det er Irene, der sidder og tigger ved bordet, og hunden, der sidder opstillet med hummergaffel og butterfly. Og bagefter læser den selvfølgelig avis og ser tv. Og hun bor i hundehuset, hvis der var et. Nå, Arne er jo gammel lystfisker, du ved. Så han gjorde som når der skal landes en laks, så den var jo ved at blive kvalt, men det var ikke nok til at tage livet af  majestæten, så den blev trukket, så poterne efterhånden kun var de rene benpiber. Så kan den lære det, siger Arne. Og han har ikke liige tigget Kong Vov om den lige kunne tænke sig at gøre en lille pølle. ” Å mange tak, Vil De godt nådigst med ud til deres skidetræ. Mange tak.” Og Arne har jo travlt, inden hele formiddagen var gået. Der er ligesom kunder, der venter.
For at være rimlig over for dyresagen, er det ikke kun hundene, der er  menneskets bedste ven, men også kattene, der  får hvad, der kan tilkomme dem. Men det er mest i bil, hvor han plejer at gasse op, når han ser katte.
 Når han er med holdet på jagt ryster han træerne for katte, så Viggos jagthunde har noget at øve sig på.
Vejen er til biler og ikke til pjat. Men sådan er Arne, og det burde Irene vel vide. Måske er hun selv træt af det. Kommer du til kortenspil på fredag?
                      Hej  Erik    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar