onsdag den 26. juni 2013

lille hvedekornsreklame klippet hos selve redaktyren/Blogdahl

Reklame, nr. 2, 2013


(fra Hvedekorns hjemmeside)
GUIDE TIL AT MONTERE HIMLEN

De mest poetiske tekster i Hvedekorn 2, 2013, er fundet af Hvedekorndigteren Signe Gjessing dybt i et fjernt, fjernt hjørne af internettet og bærer vitterligt titlerne, i den rækkefølge, ”Guide til at afmontere himlen i en Opel Vectra A” og ”Gud til at montere himlen i en Opel Vectra A” og inkluderer bl.a. denne anvisning:
Start med at få himlen ind og stå på bagsædet. Få den ene del af himlen op over det ene forsæde. Lig så sæderyggen ned. Det samme gøres så i den anden side. Så skulle der ikke være nogle problemer med at få himlen på plads igen.

Resten af nummeret er fyldt af brave og skønne forsøg på at montere og afmontere himlen, fra ungdommelige veteraner som Knud Steffen Nielsen og Rolf Gjedsted til gammelkloge debutanter som Nanna Storr-Hansen og Philip Martinussen; sidstnævnte besynger sine poetiske kæber så uimodståeligt slidstærkt:

Mine kæber af jern/ eller er det stål?/ beton?/ gips?/ Mine kæber af jernholdigt stål, omsluttet af gipsligt beton/ støttet af skæve vindkryds, angrebet af syre/ jorden er lasket, gullig i sin farve / Mine kæbers egen undergang/ en apokalypse uden profet

Blandt de øvrige uden undtagelse udsøgte vejrlig kan nævnes offensivt anti-prosaiske digte af snarlig romandebutant på Samleren Caroline Albertine Minor og flerdimensionelt uforståelige digte af hus-nonsensist Joakim Vilandt og kostelige raserianfald af chilenske, snart 100-årige Nicanor Parra.

Hvis himlen falder ned på udgivelsesdagen er det Hvedekorns skyld! Men hvis den IKKE falder ned, er det også Hvedekorns skyld!

2 kommentarer:

  1. Hep! det må man da vist se af at få erhvervet sig, det dersens magasin :-)

    SvarSlet