lørdag den 9. februar 2013

Kaptajnsnote //febr 15 //Ardennerne.Kaptajnsnote /februar  15.  Ardennerne.

(foto på vej, er ikke tilfreds med det indsatte fra forleden)


Det at blive set er at komme til i verden.  Og det gælder først og fremmest BLIKKET fra den elskede, i barndommen af forældrene etc...den historie kender vi, og jeg ved at dette på sin vis psykologiske er en del af et lag i bevidstheden.

 

Jeg tror store krige er startet ved en personlig inividuel enten frustration over mangel på faderens blik eller at man vokser sammen med det og skal hævne faderen og derefter handler på det.  (Frustration er vel først og fremmest at BLIKKET udebliver og der reageres igen sådan traumatisk. Altså en krig kunne startes ved at at faderen skal hævnes eller man skal hævne sig på faderen.

 

Men ligeså spiller blikket ind på en anden måde. Begivenheder og skuffelser som ikke ser dig, handler du på.

Det er sgu ikke en Hr Ritmesters snak. Åh Hr Cogito, tillader De. 

Jeg ved ikke.

Men for mig bliver begrebet krig – og jeg står med fuld ornat i dette sekund og afventer endda ordonnansen -  mere og mere plastisk og løsrevet fra mine følelser. Skulle jeg drage af sted, fordi jeg personligt er emotionelt hvad skal vi sige er involveret.    Jeg ved det ikke.   II

...de strukturelle vanskeligheder i et samfund, fattigdom og fattigdom i bestemte sektorer er naturligvis urmoderen til kollisioner og sammenstød, og skyld herfor skal så plantes, og kan det gøres inde for egne grænser. så gør det, ellers må man vælge udebane og udenvælts-fjende.
  Se Il Principe om alt dette.

.....Men der er osse individbaserede forhold omkring udløsningen af krigen. 

.....Anerkender naturligvis Strukturerne, de øko-sociale, de etniske, religiøse forskelle, der latent har konfrontationen i sig, og det gælder om at have Vorherre med sig.  

2 kommentarer:

  1. Det er så vigtigt, det her. Og - i mine "øjne" og med mit blik - virkelig modigt.

    SvarSlet