onsdag den 7. november 2018

Knud Sørensen og Knud Blogejer
Forfatter-oplæsning af to gange Knud

Detaljer

Tid:
Lørdag 26. maj 14:00
Ved årets repræsentantskabsmøde i Limfjordsegnens Litteratur Samvirke er der oplæsning af egne værker af to gange Knud, forfatter Knud Sørensen, Nykøbing på Mors og Knud Steffen Nielsen, Glyngøre.
Overskriften er »Oplæsning og samtale om poesiens forløsende evne«, og det foregår i Jamohuset, Elmevej i Glyngøre, lørdag eftermiddag 26.maj.
Knud Sørensen modtog Det Danske Akademis store pris i 2014. Han har haft stor betydning for dansk digtekunst helt tilbage fra 1960’erne - sideløbende med et litteraturhistorisk forfatterskab om bl.a. Blicher. Knud Sørensen har også skrevet to erindringsbøger »Et stykke af min tid« (2006) og »Kun slutningen mangler« (2008).
Knud Steffen Nielsen debutterede hos Gyldendal i 1984 med »Udvalgte Digte« udgivet 1984-2017. Han er fire gange nomineret til BET-prisen og skrev prolog-teksten til den finske bogmesse 2016. Prologen er efterfølgende udgivet i bogform af Nordisk Ministerråd.
Som bestillingsopgave til romersk universitet skrev han om Franz Kafka i 2014, som også er udgivet som bog.
Knud Steffen Nielsen er tillige inviteret som den danske digterrepræsentant til Karlová-universitetet, Prag i år og er netop blevet inviteret som digter til Bukarest, Rumænien, i juli måned.
Både Knud Sørensen og Knud Steffen Nielsen er bestyrelsesmedlemmer i Limfjordsegnens Litteratur Samvirke, og begge har siddet i bestyrelsen for Det danske forfatter- og oversættercenter, Hald Hovedgaard.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar