lørdag den 1. februar 2014

Søren

Forfatteren, der skriver mod strømmen

Søren R. Fauth er Danmarks førende kender af den tyske filosof Schopenhauer. ”Schopenhauer er den, som har ramt mig hårdest og dybest. Jeg kender ingen anden, som kommer en sand udlægning af eksistensen nærmere,” siger Fauth, der her ses ved bopælen med Lillebælt i baggrunden. – foto: Niels Aage Skovbo/Fokus.
ForstørSendPrint
Han er kristen, men går ikke i kirke. Han er professor på universitetet, men stærkt kritisk over for højtuddannede. Han er sjællænder, men føler sig mest hjemme i Tønder. Og så er han, trods en selvkarakteristik som ”mol-menneske”, næsten altid glad. Mød dr.phil. Søren R. Fauth fra Fredericia, der netop har sendt det 14 meter lange digt ”Universet er slidt” på gaden
Det er ikke hver dag, universitetsprofessorer bryder ud i sang med en stor digtsuite. Det har Søren R. Fauth nu gjort med ”Universet er slidt”.

I ret ung alder har den 41-årige Fauth allerede nået meget. Dr.phil. blev han som 34-årig på en disputats om den tyske filosof Schopenhauer; først lektor, siden 2010 professor i germanistik ved Aarhus Universitet. Og så er manden tilmed original og ikke kun flittig. Fauth er ikke den, der retter ind i de akademiske dusinholdningers rækker.

Bopælen er Fredericia, som ligger midt mellem hans og hustruens arbejdspladser. Hun er... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar