tirsdag den 29. oktober 2013

Barndomslandet (det ene af to) på Kegnæs. Vinden satte rekord i går.


 

London/Köpenhamn. Ovädret i norra Europa krävde minst tio liv och över en halv miljon hushåll i Storbritannien blev utan ström. Tåg, flyg och färjelinjer drogs in och i London rasade flera hus.
Stormen, med vindar på 44 meter i sekunden på Isle of Wight, drog tidigt i måndags morse in från Atlanten över Storbritannien. En 17-årig flicka dog då huset hon låg och sov i krossades av ett fallande träd. En man i 50-årsåldern i Watford, Hertfordshire, dödades när ett träd rasade över hans bil och dagen innan sveptes en 14-årig pojke bort när han badade i de höga vågorna i Newhaven, Sussex.
I Tyskland fick tre människor sätta livet till i ovädret och Frankrike minst en.
I Amsterdam dödades en kvinna av ett fallande träd och i Danmark dog en man som fick en tegelsten i huvudet.
I södra Storbritannien blev över 580 000 hushåll strömlösa och för att nämna ett exempel på materiella skador så blåste en dubbeldäckare av vägen i brittiska Suffolk.
Senare drog stormen drog in med full kraft över Danmark. På halvön Kegnaes uppmättes stormbyar på hela 54 meter i sekunden, ett nytt vindrekord för landet. Tåg- och flygtrafik fick ställas in. Även flera danska broar stängdes. Under kvällen öppnade dock flygplatsen och samtliga större broar - och då hade ovädret flera timmar tidigare dragit in över Sverige.
TT-AFP-Reuters
 
 
 
 
Kegnæs Fyr ved Drejet.
 
 
 Mormor og Morfars fyrmesterbolig


Alleen ned mod fyret

 
Hønseavleren står med en sagesløs høne foran fyrtårnet.
 
  • Ingen kommentarer:

    Send en kommentar