onsdag den 19. januar 2011

Forundring 20.1.11

Denne dags forundring i dette sarte sind.


Og undringen kunne ha været hvorfor julemærket år efter år udsættes for amatørkunstnere og kedsommelighed, så man græmmes....................... eller så meget andet.

Og dette andet ku være når diskussionen kører om (u)redelighed i forb m forskning eller uredelighed omkring copyright til bøger, det der ku kaldes plagiering eller uvederhæftigt lån ( evt forværret af mangel på kildeangivelse).

Mindes både en Frank Esmann og en Franz Beckerlee komme i klemme i den skruestik for lidt humbug adskillige år tilbage.
Og nu har så udvalget for redelighed i forskning eller hvad nu navnet en sag kørende med M Penkowa, doktor med rette eller ikke doktor med rette. Det er så det skamløse ved festlighederne, hvis der er noget om snakken.
Mener osse at huske at Martin Luther King's afsluttende eksamen som teolog vist senere fik prædikatet afskrift. Og det er jo ikke ret godt som ikon.

Men, men at nogen kommer af sted med en mindre revolution omkring et epokegørende forskningsresultat, som på det nærmeste omdefinerer hvad liv er eller hvad liv kan (kan undvære), og det bliver købt af den videnskabelige presse og derefter let og glat smutter videre -naturligvis- til den mere ordinære presse, herunder dansk tv, så er det endnu mere problematisk. Jeg mener jeg så dette fantastiske fund præsenteret for et par uger siden på dansk tv-skærm.
Sagen omhandlede et fund af bakterier (=liv), fundet på bunden af en sø. Og disse bakterier kunne eksistere uden brug af fosfor som angiveligt er det basaleste stof i stofskifteprocesser, (visse bakterier kan jo fx sagtens klare sig uden ilt (anaerobiske)). Og nu håber denne amatør her at han husker ret, men ellers kan det jo meget velkomment bestilles rettet sådan wikepedia-like, men tilbage til sagen: Det viste sig nemlig at være en uvederhæftighed, men den kørte altså rundt og trak i folks næser, så det stod ud i stænger på meritgivende magaziner og derfra videre. At så søen var mættet af arsén/arsenik, som mikroorganisme brugte i stedet for fosfor gjorde kun eventyret større.
Det centrale for skriveren er at når ufunderede skriverier, som meriteres på højeste niveau, afsløres, og det er jo godt, så ku man jo godt formode, at 58023 andre mirakuløse resultater ikke bliver nappet i kontrollen som ænder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar