tirsdag den 17. januar 2017

rapport fra Jakob Brønnum
Nyheder

INSTITUT FOR STORPOLITISK SJÆLESORG, HALVÅRSMEDDELELSE 2017:1
Mange har udtryk bekymring for verden og sig selv, forud for indsættelsen af den amerikanske præsident på fredag. Og med god grund. Præsident Trump er en efter alt at dømme helt perfekt programmeret blanding af Mussolini og et computerspil, så han har, som mange fornemmer, brug for en fjende for at fremstå som en ordenlig helt på de indre linjer, mens hans medarbejdere tilegner sig resten af det amerikanske samfunds økonomiske og menneskelige overskud, gennem at indoperere nye usynlige sugerør på hidtil uset detailniveau.
Trump søger således en ordentlig fjende, som han skal bruge for at have balance i sin rovdyriske kampenergi og at holde det hele gående. Her er han stødt på problemer. Det kan ikke blive England pga forhold fra den amerikanske borgerkrig, som han lærte om de tirsdage, han gik i skole, og desuden er englænderne "great guys", nogle rigtige guttermænd, og da han prøvede med Frankrig, fik han af samme grund syrede drømme om John Wayne, og måtte tweete om noget andet hele natten.
Han prøver for tiden, om det kan blive Tyskland, som gjorde det onde ved jøderne, som han kender rigtig godt fra sin omgangskreds i New York. De er alle sammen er "great guys", nogle rigtige guttermænd.
Han har prøvet lidt med Mexico, men de er simpelthen ikke smarte nok til at være en ordentlig fjende. De kommer ikke med seriøse modtrusler og siger bare øv-bøv, når man håner dem.
Rusland bliver det heller ikke, fordi han allerede har aftaler om hoteller og olie med nogle af Putins bedste venner, de folk er også "great guys", rigtige guttermænd er de russere, og derfor har han taget verdens mest indflydelsesrige bestyrelsesformand, Exxons Rex Tillerson ind som udenrigsminister, som desuden er særlig egnet, fordi han har rejst så meget.
Så, egentlig har han nok bestemt sig for Kina, fordi de hotelgrunde, han har øje på på Taiwan har nogen smadderhyggelige bar-faciliteter, men han er godt træt af at kigge ud på de krigsskibe, som ligger i horisonten, og dem på Taiwan er i øvrigt også nogle rigtige guttermænd, "great guys" er de.
Så det bliver det. Kina! For at undgå atomkrig i Washington og Arlington, vil hans rådgiveres rådgiveres rådgivere om nogle uger henlede rådgivernes rådgiveres opmærksomhed på de langdistanceraketter Nord-Korea påstår de har, der kan ramme USA. Bingo! Så er det bare med at overbevise Trumps svigersøn Jared (en rigtig guttermand), og det kan let ordnes med nogle få milliarder i inderlommen.
Nordkoreas leder, der selv er en perfekt kombination af Mussolini og et (pirat)computerspil står og råber om det på sidelinjen, så man ikke kan få ørenlyd til at drive ordentlig storpolitik. Det er perfekt for Trump, for så får han en krig, og samtidig Kina som fjende, eftersom de holder med Nordkorea. Og så bliver det en lille krig, som alle kan holde ud (bortset fra befolkningen i Nordkorea, men de kan i forvejen ikke holde noget ud

Ingen kommentarer:

Send en kommentar