onsdag den 5. september 2012

Tårnværelset/Tårnbiblioteket på Hald, klippet fra Facebook (pqr har skrevet)


ET LILLE OPRÅB:
Fra Halds aktiehandel lyder det, at der i skrivende stund er solgt 141 folkeaktier. Da hver aktie kan erhverves for bare 100 kr., er det ikke svært at regne ud, at der et pænt stykke vej endnu, inden vi når en million kroner - eller hvor meget der nu skal til for at indrette det storslåede bibliotek i Tårnet på Hald.

Nu var det aldrig ikke meningen, at salget af folkeaktier i sig selv skulle finansiere projektet. Den bagvedliggende tanke var først og fremmest, at folkeaktierne skulle signalerede, at de mange personer, der kender til Hald Hovedgaard og til Det Danske Forfatter- og Oversættercenter, skulle have en mulighed at være med til at støtte planerne om biblioteket.

...
Den enkelte kan ved købet af en folkeaktie være med til at understrege, at når de store fonde ikke kan se meningen med et Tårnbibliotek på Hald, så er vi alt fald nogle andre, der kan.
Det er der så 141, der kan (nå ja, vist ikke helt 141, da flere har købt mere end en folkeaktie).

Faktisk har presseomtalen af folkeaktierne allerede udvirket at en lokal fond har henvendt sig klar til at støtte projektet med f.eks. 100.000 kr. Selv om det er godt, så har det også bragt os i en Catch-22-agtig situation; de første penge, der skal bruges i projektet, skal gå til at ingeniørfirmaet skal regne ud, hvordan etageadskillelsen mellem Riddersalen og Tårnet forstærkes, så den kan klare sig uden de gamle smedede jernbånd, den nu hænger i. Det føles nemlig ikke rigtigt at søge en venligsindet fond om støtte til noget – om end nødvendigt – papirarbejde, som i første omgang ikke betyder at så meget som et søm bliver trukket ud i Tårnet på Hald.

Fanget i dette, er det nemt at få denne tanke:
Kunne vi i stedet sælge en folkeaktie til nogle af dem, der har været til en af de mange St. Bogdage (hvor vi jo ikke tager entre), vi har holdt på Hald? Eller bare én aktie til hver af de mange, mange hundrede forfattere, oversættere og illustratorer, der gennem de sidste 10-12 år gratis har boet og arbejdet på Hald? Så var vi nok ud over det problem.

Men det er jo bare en tanke.
-----------------------------------------------------------------
jeg (ksn) henviser til tidligere opslag om sagen her på bloggen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar