tirsdag den 21. januar 2014

Kladde nr 1 til overvejelser over et lille aspekt i forbindelse med besættelsen af og udførelsen af et job i legatbestyrelse


Det er om kunstfond og støtte og habilitet, habilitet i et lille land undsoweiter, og dog ...jeg lader lige habilitetspørgsmålet ligge og ulme i fred....Udtaler mig i det flg  ved ded at jeg i to år har været legatbestyrelsesmedlem, ikke hos staten, men en anden stor og vægtig, fx målt i penge.
Og by the way lige en passant meget fornuftigt at trække sig hvis man er totalt i sving i dømmende, honorerende funktioner på kryds og tværs. Gider ikke lige konkretisere yderligere omkring Jes Stein og Politiken und das ganze Udtræk, Bermudatrekant eller ej ,,,,meget kan siges om det. Det lader jeg lige ligge i første omgang her.

Men jeg tager lige en anelse fat i kvalitetskontrollen af varerne, bøgerne, der skal vurderes, forfatterskaberne. For at pege på nogle bagvedliggende problemer.

OG det gør jeg ved et lille regnestykke i den idealeste situation , hvor alt er andet er klaret.

Vi tager betingelserne i  en kunstfond, der arbejder på årsbasis til vores kalkyle:

Vi siger: Der kommer 1000 ansøgere

Vi siger, de i snit har skrevet 10 bøger hver

Og vi siger, nu har vi 10000 bøger at tage stilling til.

Og vi siger disse bøger har gennemsnitligt 100 sider, altså  1 mio sider, der principielt skal læses. Vi forudsætter, at de ikke er læst inden. Ok vi siger 25 % er læst inden, men det tidsforbrug bliver jo så rigeligt spist op af note- og skrivearbejde i forbindelse med det.

Vi siger ikke, NEJ, vi ved, at der er 1 år at gøre godt med

Vi siger, dette læsearbejde bliver gjort: 1 mio sider á 3 minutter giver et godt stykke over 3000 vågne arbejdstimer pr år. (altså en arbejdsdag uden ferie og spisepauser og uden jul og påske og søndag er arbejdsdag på mere end 9 timer). Vi har godt nok brug for en ideel verden.Vi forudsætter, at de dømmende har kendskab generelt til litteraturhistorien, både de aktuelle sidste 10 år, hvor der virkelig skal zoomes ind i det konkrete og til den danske og udenlandske litteraturhistorie generelt.

Vi siger, at  den ideale verden nok ikke findes.

Vi forudsætter, at fx 3 prosaister kan vurdere den dramatiske genre og andre genrer uden for hovedsporet.

Vi siger, at der er problemer nok, uden selv at skabe dem allerede i udgangspunktet.

Vi siger, at udover problematikken i regnestykket her er der lige et par problemer mere........

For så går der naturligvis vonhørensagen i sagerne. Og så har vi et hav at sejle i. Det kan der skrives mange sider om
 Måske her, måske ikke....  

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar