torsdag den 17. marts 2011

fragmenter og Ramsaltning fra snak på denne dags FBopdateringer

foranstaltet af at Mikkel Thykiers lille pamflet Over for en ny virkelighed (AFTER HAND) ikke får hvad den skal have‎

...lad mig småstarte her alligevel og tale lidt firkantet. Der er en vilkårlig dækning af litteratur i dette land. Der er to slags bøger: i mainstreambølgen, herunder krimier, kommer der en flok afrapporteringer udfra en given plotmatrice, en slags drejebøger, lortet vælter ud. Thykier er osse inde på det i øvrigt..velgørende. Og så er der en anden slags, hvor teksterne lader sig møde af en slags fremmedhed, der i lighed med tiden -ireversibelt og i tidens gådefulde fremadskriden, ikke lader sig lukke inde i en slags køreplansrobinsonade med faste aktører og lettere divergerende sætstykker. Mimende den verden man hele tiden forlader i takt med at tiden kører fremad. Inden for det felt er der så osse både lort og lagkage. Naturligvis. .....Overskrifter blev det kun til og Ramsaltning.

Og så kunne man passende have givet Mikkel T Turéllprisen, sådan at den litteraturpris var blevet bevaret som litteraturpris.

.........replikker forårsaget af hvad Christian Stokbro Karlsen skrev på sin væg)  og jeg sluttede af med en lille note:

.... ja men jeg er da osse ved at være træt fx af approbrieringer i lyrik, træt af uklare koncepter..uklare i betydning af at spillet i teksten bliver arbitrært og i dårlig splid med sig selv uden gevinst af en eller anden art, enten order eller disorder, man skal ku lugte et eller andet....etc
for ca. et minut siden ·

Ingen kommentarer:

Send en kommentar