lørdag den 21. februar 2015

Lyrikkurser (faste former). v/ Ejler Nyhavn
DANSK FORFATTERFORENING
Kursus: Lyrik og faste former

Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, 5000 - Odense C...
Start: 14-03-2015 kl. 14:00
Slut: 14-03-2015 kl. 17:00
 

Primært for Lyrikere.

  Underviser: Ejler Nyhavn


  14. marts 2015 kl. 14-17.
Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, 5000 - Odense C
Kursusnr. 15008

tilmelding til kursus@danskforfatterforening.dkOm kurset
Kun få digtere bruger i dag faste former. Men kan en formmæssig udfordring være frugtbar? Gør rigide, faste former en tekst tung og stiv eller kan de bruges som leg og stimulerende benspænd? På dette kursus vil Ejler Nyhavn, med eksempler hentet fra egen og andres praksis vise os, hvordan det sidste kan være tilfældet. Kurset vil vise, at der også i den regelbundne poesi og digtning er skrivemæssige og erkendelsesmæssige motorer der ikke falder for tiden, men stadig formår at inspirere. Yderligere er metrik, retorik, stilistik vidensfelter der gør det nemmere at betragte de såkaldte "friere" tiltag og retninger, som f.eks. vores tiårs digtning og poesi repræsenterer.
Kurset vil veksle mellem oplæg der danner overblikket over området, og skriveøvelser hvor deltagerne i kurset bliver udfordret i formgivningstraditionernes forskelligste udfordringer.
Ejler Nyhavn er uddannet i germansk filologi på Aarhus Universitet og har specialiseret sig i metrik. Ejler er forfatter med både vers- og prosabøger, en hel lille række dialogiske bøger også med både vers, prosa og endda musik.
Se mere

Ingen kommentarer:

Send en kommentar