tirsdag den 30. april 2013

Digt:Skriv ja......


 

 man det der har været/man spejlvender og spejlvender og spejlvender, da intet tilføres som ikke var/ ku man sige: passe sig selv og det gav mening/ku man sige: ikke passe sig og det gav mening/Nei for det var ophør og stop/selv det ord uden sin chikane og grænse/ hvis det

 

 

 

 

Skriv ja ja, hvis du er til det.

 

men afviger du og den slags,  

 

så sæt kryds,

 

 hvis det er det.

 

Er du undtagelse, så er

 

Det det.

 

2 kommentarer:

 1. kære Knud

  det lyder som en større rummelighed. er det tilsigtet?
  kh mette

  SvarSlet
 2. ja,Mette, i den grad. Når jeg lever min skepsis helt ud så ser jeg idealt set, at vi på bundlinjen lever i og f reflekser som et dyr, der har muligheden for et par reflekser: overlevelse i enten flugt eller kamp. Hvis jeg skal være rigtigt enøjet, så er alle udledninger i form kausalitet og systembygninger og kategoriseringer kun og netop kun projiceringer. Vi har så qua sprog fx mulighed for at differentiere overlevelsen i ordrækker af mulighedsscenarier, der mere eller mindre alle grunder sig på reflekser, vi har sprogliggjort og gjort til selvstændige tankebygninger. Det er selvfølgelig grove løjer. Og der er naturligvis tusindvis af mellempositioner, der bør opbløde alt dette, da der i skepsissen er andet. Og det kunne jeg godt tænke mig at uddybe senere.
  Jeg har et eksempel fra i dag, hvor jeg skulle sende et digt til Københavns internationale Poesifestival til brug i nogle flyers. Det vil jeg sende nu og sætte ind her, og så sige at det er et eksempel på at fx vores sprogliggørelse fx systembyggeri står på løs grund. Altså jeg er kastet ind i et sprog, der er der forlods. Verden er sprogliggjort. Verden er et system, der er opbygget på sin vis uden mandat. Men i praksis, pragmatisk, virker skidtet.

  Vi kan tale sammen. Men ikke mere end at kommunikationen går i smadder igen og igen. Vi kan bruge politiske systemer, men kun tilsyneladende. Det er jo ikke et korpus der er faldet ned fra himlen. Det er et raffineret sytem af kæmp eller flygt.
  Digtet kommer her, og du har måske set det på bloggen fornylig:
  Legen
  er dødelig alvorlig, Og navnløs.
  Og sådan er det. Men fulde af de navne vi klistrer


  og hid og did

  og sangen er ikke et spørgsmål nu

  så tæt på den knogle (syrinx/red.) hvor fugle-
  stemme, så noget

  kan komme
  til og fødderne har løftet
  sig Det
  ved jeg ikke noget om.

  Det der skal til

  er forlods påhæftet, sidder allerede ved

  svingknoglen (Passer Passer domesticus).

  Men den kan jo ikke i sig selv frembringe de lyde.


  Jeg sætter lablen på alligevel.

  Det kunne være en beskrivelse af
  det øjeblik
  hvor vi siges

  ligesom måske et skib, der skal opkaldes.

  SvarSlet