onsdag den 14. december 2011

Promenadekoncert. Vi tager genindspilningen. Der indgår diverse horn. Min er en tuba.

knudsteffen sagde ...
længere note,ja

Blogging in general, og Promenade. Det fortsættes senere.

Old Wine or not.
Omkring den noget boostede bloggerting, Promenaden, fyger lidt tankestof gennem mit hoved.
Er det en flok individuelle bloggere, der går sammen, i en sum, i et vagtskifte for dermed lettere at ku holde liv og flow over bloggen dagligen ved arbejdsfordelingens fordele. Og det ville da være forståeligt.
Men der trompeteredes jo osse at det sku være et alternativ til aviskritikken mm.
For der er jo ikke to meninger om at avisernes litteraturdækning kører måske forståeligt nok ud fra journalistiske kriterier og ikke litterære, og derfor er aviserne ubrugelige stortset som receptionsforum. Så hvis det er for at være et litterært receptionsmæssigt alternativ, så bravt.
Men når der trompeteres så meget, kunne man/(jeg) forestille sig, at man derudover udfordrede substansen og formen lidt mere. Det kunne være omkring det principielt dialogiske, hvad jo pressens reception jo aldrig har været, og som derved uanset evt kvalitet er inappellabel i domsafsigelse, og det uanset at det litterære syn lykkeligvis varierer meget. Men sådan er det. Så det ville da være fint fx med formmæssig åbnende ændring, der ku tilføre noget aspektmæssigt og interagerende interessant. Dette som én mulighed. Avisen –og tag bare fjernsynet med, har så yndigt påstået sig at handle på læsernes vegne, og det uden læserens mulighed for tilstedeværelse.
Tilbage til blogintention…for hvis ikke dialog, så vel noget andet nyt. Men lige omkring det problematiske omkring det inappellable der jo pr automatik får et skin af objektivitet, og vurderingerne kan sagtens være rigtige, …men det får mig til at gå videre og generelt dialogisk at bede om at debattere –explicit- litteratursyn, præferencer, selvom de er impliceret i enhver bogsnak. Det nye ku være en åbnende dialogisk form omkring litterære emner. I forhold til nu den nye blog og andre er der normalt kommentarmuligheden, vil man med rimelighed ku hævde. Men hvis man er seriøst dialogisk inkluderende, så fordrer det follow ups på kommentarerne eller kræver gæstebloggere, der viderekommenterer. Eller noget tredie. Men hele feltet mellem skrivende, læsende og kritikken mm kunne være et opkvalificeret udvekslingssted. Så derfor spørgsmålet til en ny blog som P vil være om den er inkluderende dialogisk. Ellers ligesom alt andet bloggeri og pressereception igen blot og bart: et forsøg på tronbestigelse. Eller er der en anden nytænkt struktur mm der kan løfte bogen ud i et andet lys. Konkurrencen fra en del avisbogtillæg er til at hamle op med. Nu er det gode initiativ så nyt, og sagen Promenaden skal da bydes velkommen.
(principielt burde dether anbringes i et kommentarfelt på Promenaden, venter lidt, nej nu skiber jeg…) More to come..
Beskrivelse: http://4.bp.blogspot.com/-miFD2Ed4958/TpgHFn0PsiI/AAAAAAAAAC0/ODfkkQpT5So/s45/Photo%25252Bon%25252B2011-10-06%25252Bat%25252B16.31%25252B%252525232.jpg
Lene Asp sagde ...
Promenaden ER dialogisk, netop fordi vi henvender os til læsere på en platform, der tillader at læseren kan svare. Det behøver man vel ikke at uddybe på manifestagtig maner?
Giver det ikke også sig selv, at vi er 8 forskellige forfattere/læsere/litterater med forskellige tilgange, præferencer, idiosynkrasier - og at det som sådan, forhåbentlig, kan være med til at gøre diskussionerne interessante - I hope so.
Og hvad så med aviserne? Ja, hvad så egentlig med dem?
Det er en åben fest, hvis man synes der mangler noget, må man jo komme med det selv. Skægt så mange kommentarer her der kredser om hvad vi mon EGENTLIG ER UDE PÅ... De der skriver i kommentarfeltet er jo med til at definere hvad Promenaden er for et sted.
Beskrivelse: http://4.bp.blogspot.com/-ahvC5ezKo8w/TfkMHkgGlxI/AAAAAAAAAeo/pnHJoOlvz1g/s45/kkss.jpg
knudsteffen sagde ...
Lene, hvis det var et svar til mig, så tror jeg, det lykkedes dig at passere forbi alle mine pointer stortset. Knud
Beskrivelse: http://4.bp.blogspot.com/-miFD2Ed4958/TpgHFn0PsiI/AAAAAAAAAC0/ODfkkQpT5So/s45/Photo%25252Bon%25252B2011-10-06%25252Bat%25252B16.31%25252B%252525232.jpg
Lene Asp sagde ...
"Men hvis man er seriøst dialogisk inkluderende, så fordrer det follow ups på kommentarerne eller kræver gæstebloggere, der viderekommenterer. Eller noget tredie."
Det er nok det tredje jeg missede?
Beskrivelse: http://4.bp.blogspot.com/-ahvC5ezKo8w/TfkMHkgGlxI/AAAAAAAAAeo/pnHJoOlvz1g/s45/kkss.jpg
knudsteffen sagde ...
DET jeg spurgte interesseret og principielt til, og som jeg ikke fik svar på, prøver jeg lige i en anden udgave herunder. Eller jeg fik måske et svar, der sagde, spørg ikke, og at alt i øvrigt var som tilforn og som det, man ville være et alternativ til.
1) I forhold til de mange blogs, der omhandler litteratur, er der så noget I vil gøre nyt og anderledes i forhold til de blogs eller den avisreception, vi har, når nu I siger at I vil være et alternativ. Jeg spørger så: når nu I er et nyt alternativ, på hvilken ny måde så? Hvad nyt i forhold til fx dialogudvekslinger, da de fleste blogs jo allerede har kommentarmuligheden? Eller er der andre formmæssige og/eller principielle forskelle I jeres måde at gøre tingene på? At 8 individer deler blogarbejdet er jo eksempelvis vel kun netop en arbejdsdeling, hvilket ca svarer til at 8 bloggere slår sig sammen om én, hvilket vel ikke pr automatik er så alternativt, at det gør noget. Og der er jo ikke tale om en uniform, unison stemme(?) Det fremgår vist allerede. Eller er det redaktionelle fællesskab forankret i noget andet- og nyt? Alle disse spørgsmål er vel væsentlige og også væsentlige allerede her ved jeres presseudmelding. Den litterære reception og diskussion er vel relevant.

K
Kære Knud,

Jeg tror på praksis, vi kan jo give det et par måneder and you tell us?

bedste
M.
Beskrivelse: http://4.bp.blogspot.com/-wXx3_ZhD4Jc/Tte4WYWZ0gI/AAAAAAAAACU/RzvymWE_9sY/s45/waste.jpg
Lars Leonhard sagde ...
@Knud, du har set at dette indlæg handler om lydoptagelser af litteraturen. Ingen grund til at highjacke den diskussion, som jeg ser det.
Dine spørgsmål passer nok bedre ind i det første indlæg på sitet, pressemeddelelsen, som omhandler hvad de vil med bloggen.

Jeg skal ikke gøre mig til talsmand for Promenaden, men idéen er vel at samle diskussionen for at øge interessen. Ved at have 8 bloggere på et sted, så bliver diskussionen vel mere bred og centreret end hvis det er spredt på otte blogs. Martin Glaz og Bukdahl er gode blogeksempler, hvor der dog mangler kommentarer (hvilket igen gør diskussionen lidt ensidig), men som ellers har spændende blogs.

Samtidigt er der et sigte ved at udfordre kulturformidlingen i den danske presse, og det er ekspliciteret i indlæg om litteratur der ikke normalt bliver diskuteret i pressen idag eller ved f.eks. nære tekstlæsninger (eg.
Williamsen eller To the Lighthouse).

mvh
Lars Leonhard
themutedhorn.blogspot.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar