fredag den 25. marts 2016

Om retten til at blive glemtHvordan implementerer I den seneste afgørelse fra Den Europæiske Unions Domstol (EU-Domstolen) om retten til at blive glemt?

Den seneste afgørelse fra Den Europæiske Unions Domstol har vidtrækkende konsekvenser for søgemaskiner i Europa. Domstolen fandt, at visse brugere har ret til at anmode søgemaskiner, som f.eks. Google, om at fjerne søgeresultater, der indeholder denne persons navn. For at være berettiget skal de viste resultater være utilstrækkelige, ikke længere være relevante eller være for omfattende.
Siden denne afgørelse blev offentliggjort den 13. maj 2014, har vi arbejdet i døgndrift for at overholde den. Dette er en kompliceret proces, fordi vi er nødt til at vurdere hver enkelt anmodning og afbalancere enkeltpersonens ret til at kontrollere sine personlige data i forhold til offentlighedens ret til at kende og videregive oplysninger.
Hvis du gerne vil have fjernet søgeresultater, skal du udfylde denne webfomular. Du vil modtage et automatisk svar, som bekræfter, at vi har modtaget din anmodning. Vi vil derefter vurdere din sag. Bemærk, at dette kan tage noget tid, da vi allerede har modtaget rigtig mange anmodninger. Når vi vurderer din anmodning, vil vi se på, om resultaterne omfatter forældede oplysninger om dit privatliv. Vi vil også se på, om der er en offentlig interesse i de oplysninger, der er tilbage i vores søgeresultater – hvis det for eksempel vedrører økonomisk svindel, forsømmelse, straffedomme eller din offentlige adfærd som embedsmand (valgt eller ikke valgt). Det er vanskelige problemstillinger, og som en privat organisation er vi muligvis ikke de rette til at tage stilling til din sag. Hvis du er uenig i vores beslutning, kan du kontakte din lokale databeskyttelsesmyndighed.
Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med bl.a. databeskyttelsesmyndighederne i løbet af de kommende måneder, efterhånden som vi videreudvikler vores fremgangsmåde. EU-Domstolens afgørelse udgør en væsentlig ændring for søgemaskiner. Selvom vi er bekymrede over dens indvirkning, mener vi også, at det er vigtigt at respektere domstolens afgørelse, og vi arbejder hårdt på at udarbejde en procedure, der er i overensstemmelse med loven.
Når du søger efter et navn, får du muligvis vist en meddelelse, hvor der står, at resultaterne kan være ændret i henhold til europæisk databeskyttelseslovgivning. Vi viser denne meddelelse i Europa, når en bruger søger på de fleste navne, ikke kun sider, der er blevet påvirket af en fjernelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar