søndag den 29. juli 2012

Længere note søndag, (den sidste i måneden) K23a

Alt må vente i øjeblikket, hvor højrehånden er ødelagt og rygsmerter, respekt for det, brevene fra nr 52 kan ikke komme fra land lige nu. Kaptajnen ville have skrevet om onde anmeldelser (n 23 vistnok) i rækken af dagbogsnoter og graphic shortstories.Og andet der må vente: serien om Alle Verdens Dyr (han følger med på Rene Jeans voluminøse optegnelser om Myrerne), han, altså Kaptajnen, havde kommentarer til Lars Bo Nørgaards Blog, der befinder sig i en trekant af comic, Peter og Ping, og highbrow-udskejelser, som igen peger på litteratur som mere modus og livsholdning, før man vender hovedet mod underbiblioteket: genrer, Han -og osse Kaptajnen- gider ikke bare været cykelbude for udbringelse af kunsgenstande, tekstrækker og plotmenuer.
 Kaptajnen tænkte ud over havet, men osse på Store Bogdag på Hald, han tænkte på lidt det samme som før, nu bare på Bogdagen, fjællebod og samtale... det er en modus som ikke kun stikker næser i sky i højeloftssale.
Kaptajnen siger: mentalitetshistorie er interessant, og litteraturen er. Men vi gør osse rigtigt i at udfordre alt omkring os. Jeg ved ikke lige hvad han mener. Tør i hvert fald ikke tænke den til ende.
Den 11. august sku der komme en masse mennesker ud på Goren. Og som Kaptajnen bemærkede over for en lokal nysgerrig, Kaj Erik, "der er noget for dig at se på"- hovent, men han mente det godt, da han citerede Thommelumsens morbror på besøg hos Manuel, og hvor han har medbragt Dine (Wulfdine), til hvem citatet var møntet. Gustav Wied, denne satiriker og alt muligt, småargt smilende med lukket mund (Knagsted overtog den gustavianske dobbelte maske). Den der troede, at Wied var en lysten svend, og en der var kommet overnes med dette jordiske liv, tager grueligt fejl. Ind gennem den smalle wiedske mund blev der indtaget en gang cyankalium. Og så stoppede det liv. Og den dobbelte maske i forfatterskabet, som en s-formet maskemund med et grin og livsuglæde er vildt interessant, både litterært, men måske endnu mere som et menneskeligt vilkår......  (nu sagde kejten nej, som Jeppe Jensen (Aakjær) og vejmanden sagde).
Maskinen der er affotograferet i Viborg (Kulturstationen) har intet med teksten at gøre. Men hvis du, der læser dette, ser en forbindelse, så skriv dog kært her om det.

2 kommentarer:

  1. Kaptajnen har haft en rolig dag restituerende. Hans vinge blafrer lidt mere nu, men stadigt sagtmodigt.
    Fulgte til sidst lidt med i udsendelse om Churchill. Han sætter ham ikke højt, men undskylder ham lidt i udgangspunktet, da han var sat under pres af Mr Chamberlain. En lidt naiv bajadsmager, siger kaptajnen, mens han tænder den tredje havaneser. Winston var en dygtig ryger, sagde han da Kaj Eriks nevø Jens Ole var forbi med Berlingeren. Knægten forstod intet deraf.

    SvarSlet