lørdag den 31. januar 2015

Kaptajnens 155.note





De svensken har forskellige pronominerne for han og hun, og nu det tredje har de fisket op af tasken: en mellemproportional: høn eller hin eller håtsoever. Og der er kvoter for bestyrelseposter, de skal fordeles ligeligt mellem kvinder og mænd. Men hvis man nu bare får neutraliseret kønnene ved diverse drivmidler og kunstgreb. Hvad skal vi så med kvoter? Da kvoter forudsætter, at der skal distribueres i mindst to bunker. Men pronominet hen/høn gør det overflødigt med mere end en bunke.
Jeg siger ikke, at der ikke er overvejelser at gøre. Men at ophæve det nøjagtige kromosomtal er lidt voldsomt, uanset at mænd er overflødige (i reproduktionsøjemed om føje tid).
MEN er det ok at den sociale diskrimination medfører biologiske svar til problemet og ikke sociale svar, når vi taler kønnet som dels social konstruktion og dels som et politisk problem jvf kvindernes manglende plads i magtbaser, så skal svaret på et politisk problem ikke løses ad biologiske indgreb og sproglig kanalgravning.
Ikke blot det indgribende sproglige indgreb og neutralisering i forskelle mellem han og hun, der er andre komplexe forhold, der skal kikkes på. Men der skal selvfølgelig ses på hele gøgereden..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar