onsdag den 2. maj 2018
Ny dansk poesi fra 2015 til i dag. Tendenser og anbefalinger

ONSDAG, 14. SEPTEMBER 2016 - 14:00
ONLINE
Bliv klog på tidens tendenser
Dansk poesi er inde i en guldalder lige nu. Der udgives utrolige mængder digtsamlinger på de små og store forlag, men hvilke tendenser tegner sig - og hvad er værd at læse? Dette webinar undersøger de større retninger og temaer indenfor ny dansk poesi fra 2015 til i dag.
Webinaret henvender sig til dig, der ønsker at styrke jeres formidling af poesi og ønsker tips til nye indkøb, der rammer plet i forhold til de stadig stigende krav fra især det yngre publikum.
Der arbejdes ud fra professor Peter Stein Larsens teori om to grundlæggende typer poesi, hhv. centrallyrik og interaktionslyrik. Med afsæt i Stein Larsens typologi ser vi nærmere på de mest brugte former og de mest centrale temaer, der præger dansk poesi netop nu.
Få en række anbefalinger med på vejen
20 værker omtales, som er udvalgt blandt mere end 80 værker fra 2015 til i dag, herunder udgivelser af etablerede digtere som Henrik S. Holck, Knud Steffen Nielsen, Klaus Høeck, Ursula Andkjær Olsen, Mikkel Thykier og de nye / næsten-nye stjerner som Theis Ørntoft, Glenn Christian, Cecilie Lind, Signe Gjessing og Lea Marie Løppenthin m.fl.
Underviser:
Thomas Olesen er cand.mag. i Litteraturvidenskab, anmelder hos DBC og kulturformidler hos Norddjurs Biblioteker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar