mandag den 31. januar 2011

Indavl, fra bloggeren her- til Stefan K og tilbage igen

torsdag den 4. februar 2010

Billedroman af Knud Steffen Nielsen-tilegnet min nordiske søster i Fjälbacka

(billederne er ikke med i denne udgave)


BILLEDROMAN:

Roman. kap 1: Det var ikke en udhulet abe. Lydene kom fra tagrenden. Jeg valgte at gå til købmanden efter tips og en pose kartofler.
kap 2. Sagen foreløbig henlagt.

3.kap. Den måde de behandler dyrene på er dog det værste. Et roulettespil. Og man smed jetonerne fortsat ind som i krampe. Det burde ikke være vejen at gå, men der var valgt.

4.kap, hvori vi beskriver hans ansigt som en slags riverdance; for fra overlæben og op til hårgrænsen stod alt stille, mens resten af ham på samme tid var et virvar af stempel-bevægelser når han talte. Han talte meget.

Mht til øl drak han af glas.

At drikke direkte af flasken umuliggjordes af overlæbens og underlæbens forskellighed (tempodiskrepans og derved fastholdelsesmulighed).

5.kap. Fodlæge, Dalby.

6.kap. Uofficiel opponent ved disputats (om litteratur). Undredes over præses’ valg af helte. Bagefter besøgte jeg Kaj Erik og Lilly, nu kørslen var betalt.

7.kap Sagen genåbnet efter fund på gerningsstedet. Det kan ikke være Erik, viser det sig.

Bilag 13a: ølflaske.

8. kap. ”Hvor er hun henne? Ja nu. ” Det ved jeg ikke. Jeg kogte. Jeg kunne høre de havde drukket, især Lily. ”Det mindste jeg kan forlange er vel, at I får ryddet op, inden Leif og de andre kommer. ” Jeg tog blodbuddingen frem fra køleskabet. Ingen af mine trusler havde haft virkning. -Om et kvarter står I her klargjorte med alt. Det bliver parforcejagt, som vor mor lavede dem. –Var et sekund i tvivl om de ville forlade stedet. Eller om den stod på alm brugtvognsvold og hele udtrækket. Jeg hentede for en sikkerheds skyld flækøksen, jeg som vinterbader bruger til at slå hul i isen med.

Skrevet af Stefan K kl. torsdag, februar 04, 2010

Arkiv (3) se næste foto også

Pejsestuen, Hald:
Repræsentantskab/bestyrelse.  Frank Kjørup, Jørn Erslev, Lars Bo Nørgaard og Mads Mygind.

Arkiv for ny Litteratur (2)

Repræsentantskabs- og bestyrelsesmøde. Harald von Hielmcrone, Jens Smærup, Ejler Nyhavn og Erik Kock i pejsestuen.

en henvisning link til Line-Maria

Line-Maria Lång

taler om rødt hår i Lounge med Thomas E. Kennedy: http://www.tv2lorry.dk/artikel/37316?autoplay=1

søndag den 30. januar 2011

lørdag den 29. januar 2011

lidt programstof

kladde til manual:
Bloggen her er en køleskabsdør med opslag påhæftet med magneter og tape. Noget krydser forbi på dagen uden nødvendigvis at være dagsaktuelt sådan forstået som opstået pågældende dag. Men har altså krydset bloghovedet (se bloghead)

Der er adskillige kategorier, sådan sceniske i forhåbentlig god forstand i spil. Dagsformen bestemmer lissom, hvad der i boksen. Om det er kollegaer fra oplæsninger, vi sammen har deltaget i. Om det er billeder fra Hald, fra forlaget Arena, fra andet forlæggeri, egne anmeldelser, digterier, tekst af egen avl, egne billedkunstfrembringelser, ja der vil forekomme diverse. Og i den forbindelse skal osse lige siges, at alle fotos er taget af bloggeren selv (undtaget meget få, og der skulle kreditering forhåbentlig være bragt i orden). Enkelte steder kan der være et navn som ikke er sat på plads under fotoet, men så kan den rare læserinde jo wikilikke og give mig et praj.
Nå, men kategorierne vil finde sit leje, og det vil vedblivende være usystematisk som dagene skifter kulør. Det kan i morgen være fra trio Albertine, eller mindre essay og klip fra andre blogge. Og det kan ofte nærme sig selvfremstilling og annoncering, såvel som tekstbidder, som flyder på samme scene, forhåbentlig flyder i egen ret. tekster på diverse baggrunde, på textiler og andet.  Men hvad er ikke scenisk og selvfremstillende, hvor to eller tre er forsamlet, ja hvor en er forsamlet i eget navn.

Forfatterportræt lyrikeren Janus K

Janus Kodal på besøg hos Henrik Have

Oplæsn Underwood ink

3 litterater Jonathan Nielsen, Marianne Ping Huang og tidl. Standartredaktør .....

OPLÆSN med fødselsdagsbarn Marianne Larsen

Fra Oplæsning med Øverste Kirurgiske i 2009 i Tappehallerne, Valby. Her ses forrest Marianne Larsen, der forleden havde rund fødselsdag. TIL LYKKE. Pia Tafdrup i midten og Jesper Sternberg (øverst) ses også på billedet. Andre deltagende var: Ejler Nyhavn, Merete Pryds Helle, Thomas Krogsbøl, Peter Adolphsen og KSN.  

fredag den 28. januar 2011

Forfatteren Lars Bo Nørgaard. Han drikker en kop te. Det er grøn te. Det kunne være grøn te.

torsdag den 27. januar 2011

Foto

Objekt, porcelænfigur og glas, foto

Viborg og Bøger 2010

Forrige opslag var at finde på Stiftmuseets udstilling Viborg som Bogby. I lighed med dette En sektion af udstillingn var helliget temaet Den forbudte Bog.

(arrangører bag var bl.a. Gitte Fangel, Peter Q Rannes og teksten i display skyldes dem).

Arena 1, historie

Beklager, hvis det kræver lup.  Fra starten på Arena. Efter flyttet til Viborg. (Hald Hovedgaard)    

mandag den 24. januar 2011

Artmoney (forfattere) /E. Nyhavn

Artmoney. (Min del af) konceptet vil blive rettet mod forfattere; og i februar vil der blive lanceret en ejler-nyhavn-valuta. Senere vil andre kunstnere/forfattere komme til i serien.
Penge"sedlen" er 18 x 12cm og mit materiale er krydsfinér.
Har i B.I.A.M. valutaen en udgangsværdi på sølle 200.-
(læs mere på Artmoney.dk) 

Ejlervalutaen vil blive lanceret som tillæg til Nyhavns digtsamling, der udkommer i februar. Mere om det følger. 
Et slag for Borges.
Oh! At være en skrøne...kom og se...
Sted: Paludans Bogcafe. Fiolstræde 10, 1171 Kbh K
Tidspunkt: 27. januar 2011 19:00

Blogs det hvide C (Jonathan Nielsen og Frederik Bjerre Vi sakser en snas

fredag den 20. november 2009

Pjat

.
Det her... det er tæt på at være pjat!

- Århusprofessoren Svend Erik Larsen om Suzanne Brøggers Kærlighedens veje og vildveje.

søndag den 23. januar 2011

Billboard....Steffen Brandt

Steffen Brandt

Billboard Å festuge 2006 Naja Maria Aidt

Forsøgt fotograferet fra bogen om 8000 Kvinder

Begrebet IRONIE og Meta henvisning til Facebook og Bukdahls blog

Jes Stein skriver om Beckwerket på sin statuslinje på Facebook i går:

Den "døde" mands selviscenesættelse fortsætter i pseudo-retssag som skal forlænge happeningen, get a life Nielsen!

Og så følger en række replikker omkring og pseudonymet (må man gå udfra) herunder:
 
Kaj Erik Krantz Identitetsudformninger impliceret kunstnerisk er ikke helt som at hækle vanter til søfolk. I installationernes verden, hvoran lige definitorisk afgrænse...er det når det ud fra gammel metodik er for meget? I do not think so. I selve radikaliseringen ligger motoren (også).
for 21 timer siden ·
.....................................................................................................................................
Og så på vejen dertil en kobling til Blogdahls tale om metakommentarer-aktualiseret af Lone Aburas META-bog, men Lars B begynder med et klip fra sit Dickens-speciale og går så videre med udfoldning omkring Meta og Ironi.
(i løbet af den næste måned kommer der i øvrigt på det digitale Tidsskrift Morgenrøde et essay af Ejler Nyhavn og undertegnede  om det ironiske, hvor pseudonymer naturligt også berøres.)  
Blogs selviscenesættende karakter og Fb's ditto og alle sociale relationers selviscenesættelser har muligvis ikke noget at lade hinanden høre. Tit slår det denne blogger her, at selv vi folk der optræder i eget navn er lige så maskerede som var iklædt pseudonym. Sådan har jeg det personligt med Facebook. Det er med at fægte med åben pande ligger ikke nødvendigvis i navnenes autencitet.  

Objekt, fotografisk.

Billede. Johs V og konen og motorcyklen.

onsdag den 19. januar 2011

Roman kap 8


Kap 8.

Jeg er ung og frisk og udadvendt og ser godt ud. Det er det samme indeni.

Svar fra min coach: Du skal mærke bedre efter.


billede

maleri (124 x 125cm) tekst citat fra Victor Hugo

Forundring 20.1.11

Denne dags forundring i dette sarte sind.


Og undringen kunne ha været hvorfor julemærket år efter år udsættes for amatørkunstnere og kedsommelighed, så man græmmes....................... eller så meget andet.

Og dette andet ku være når diskussionen kører om (u)redelighed i forb m forskning eller uredelighed omkring copyright til bøger, det der ku kaldes plagiering eller uvederhæftigt lån ( evt forværret af mangel på kildeangivelse).

Mindes både en Frank Esmann og en Franz Beckerlee komme i klemme i den skruestik for lidt humbug adskillige år tilbage.
Og nu har så udvalget for redelighed i forskning eller hvad nu navnet en sag kørende med M Penkowa, doktor med rette eller ikke doktor med rette. Det er så det skamløse ved festlighederne, hvis der er noget om snakken.
Mener osse at huske at Martin Luther King's afsluttende eksamen som teolog vist senere fik prædikatet afskrift. Og det er jo ikke ret godt som ikon.

Men, men at nogen kommer af sted med en mindre revolution omkring et epokegørende forskningsresultat, som på det nærmeste omdefinerer hvad liv er eller hvad liv kan (kan undvære), og det bliver købt af den videnskabelige presse og derefter let og glat smutter videre -naturligvis- til den mere ordinære presse, herunder dansk tv, så er det endnu mere problematisk. Jeg mener jeg så dette fantastiske fund præsenteret for et par uger siden på dansk tv-skærm.
Sagen omhandlede et fund af bakterier (=liv), fundet på bunden af en sø. Og disse bakterier kunne eksistere uden brug af fosfor som angiveligt er det basaleste stof i stofskifteprocesser, (visse bakterier kan jo fx sagtens klare sig uden ilt (anaerobiske)). Og nu håber denne amatør her at han husker ret, men ellers kan det jo meget velkomment bestilles rettet sådan wikepedia-like, men tilbage til sagen: Det viste sig nemlig at være en uvederhæftighed, men den kørte altså rundt og trak i folks næser, så det stod ud i stænger på meritgivende magaziner og derfra videre. At så søen var mættet af arsén/arsenik, som mikroorganisme brugte i stedet for fosfor gjorde kun eventyret større.
Det centrale for skriveren er at når ufunderede skriverier, som meriteres på højeste niveau, afsløres, og det er jo godt, så ku man jo godt formode, at 58023 andre mirakuløse resultater ikke bliver nappet i kontrollen som ænder.

tirsdag den 18. januar 2011

Foto, Limfjorden. Glyngøre.

Tekst

Andres blogs Martin Glaz

Jeg ville ha klippet lidt ud af Martin Glaz Serups  blog

kornkammer.blogspot.com

er smukt og informativt bygget op og  er en regulær litterær blog, hyppigt opdateret. Den er er svær at sakse i, da det ville kræve lange klip, hvis der skal  ydes retfærdighed     

Blog/videoer/forfatterfotos

  •  


  • Janus Kodals Forfatterfotos og videoer til anbefaling 
  • Ink Inc

    a paradise of poets ©

  • www.inkinc.dk/

  • Andres Blog, her med fremvisning af bog i tilgift (Thomas Hvid Kromann)

    SAKSER direkte i Thomas H.Kromanns blog og gir hermed ordet videre til THK og vist et par år tilbage i tiden:

    Toksvig, r.i.p.?


    Hr. Toksvig er ikke død, men han er i det mindste sat helt på stand-by. Måske kommer der mere med ham engang, måske ikke. Et nyt projekt er på tegnebrættet, men det har lange udsigter (ph.d.-afhandling, artikler, realiseringen af det almene, andre projekter), men så længe der er en udsigt, så... Toksvig i Politiken var en undtagelse, bestemt ikke en ny begyndelse og mere end billboardreklame for bogen end en regulær skriftlabyrint. Faren er at det bliver for fermt, for indstuderet, for udvandet. Projektet var egentlig at skrive ti bøger med ham som hovedperson, men den første bog tog to år at skrive og jeg opererer helst ikke med mere end femårsplaner.

    Akrobaten skal hænge i luften og vi skal være i tvivl om han falder ned. I det mindste en smule.

    ANDRES BLOGS LINK, Stefan Kjerkegaard

    lørdag d. 9. januar 2010

    De bedste digtsamlinger i 00'erne?

    Det er ikke mange digtsamlinger, der bliver nævnt, når 00'ernes bedste bøger kåres hid og did, fx her af Thomas Bredsdorff (en liste hvor jeg for øvrigt er enig med tre til fire af titlerne, eller i hvert fald navnene, men hvor er Hans Otto eller Beckwerket?). Nuvel, rent omtalemæssigt har det måske ikke været det bedste tiår for lyrikken, omvendt har lyrikken bogstaveligt talt blomstret op fra undergrunden, og selvom jeg forsøger at holde styr på så meget som muligt af den, og det nok er den, der først og fremmest fortjener en hyldest, så bliver mit bud på de bedste digtsamlinger måske en anelse triviel, ligesom jeg overhovedet ikke vil påstå at have læst det hele. Det har jeg langtfra. Primært har jeg læst yngre digtere, og digtere med debut i 90'erne, og det er meget muligt, at min lille liste bærer præg af det. Men her alligevel et skud fra hoften:

    Ursula Andkjær Olsen skal naturligvis være med på en sådan liste og skal man vælge, ville jeg nok vælge Havet er en scene (2008). Niels Frank har også markeret sig enormt stærkt og måske stærkest med Èn vej fra 2005. Jeg har også været meget glad for Morten Søndergaards Et skridt i den rigtigige retning (2005). Lone Hørslevs Lige mig fra 2007 bør også nævnes, bl.a. fordi den er noget bedre end den der skilsmissebog, som alle taler om senere hen. Niels Lyngsø udgav en virkelig god digtsamling 39 digte til det brændende bibliotek (2007). Adda Djørups Monsieurs monologer (2005) med "Mørkeæderen II" som et favoritdigt. Og nå ja, min svaghed for Rasmus Nikolajsen, især Frihed og sex på rejsen (2003), skal også med. Måske Naja Marie Aidts Alting blinker fra 2009? Desuden skrev Palle Sigsgaard et af mine favoritdigte fra 00'erne "Forsvundet hjem" fra Glitrende støv danser (2007):














    Nu er der jo en tendens til, at man glemmer de mere etablerede, når man skal lave en sådan liste, og det er på alle måder urimeligt (alle sådanne lister er jo dybt urimelige), fx var Klaus Høecks Hsieh fra 2004 en stor læseoplevelse, Peter Laugesen behøver jeg vist ikke at nævne, Grotrians uforlignelige salmebedrift ej heller, Nordbrandts kyniske Besøgstid (2007) måske? Desuden Vagn Lundbyes flotte langdigt "Længsel efter sange" fra tidsskriftet Den blå port nr. 79.

    Peter Nielsen er en af de digtere, som jeg gerne ville have brugt mere tid på, det samme gælder Knud Steffen Nielsen og Marianne Larsen, men det må jeg indhente med tiden. Henrik Haves sene digte har jeg allerede skrevet om andetsteds. Dem er jeg stadigvæk glade for. Husk ikke at glemme disse digtere.

    Originalt indlæg:

    http://kjerkegaard.blogspot.com/2010/01/de-bedste-digtsamlinger-i-00erne.html

    mandag den 17. januar 2011

    foto, uklausuleret

    Foto, just foto

    Forlæggeri; et blik over skulderen mod da 28.6 søsatte sig

    29. jul. 2008




    Tidsskriftet 28/6

    Konceptuelt én-dagstidsskrift redigeret og produceret den 28/6-2008 på Det danske forfatter- og oversættercenter Hald Hovedgaard. Bidragsyderne blev inviteret den 24/6. Teksterne er fordelt på 88 løse ark i en A5-kuvert. Trykt i 73 eksemplarer (heraf er ca. 50 foræret væk). 50 kr.

    Paal Bjelke Andersen / Anne-Louise Bosmans / Signe Brønserud / Lars Bukdahl / Claus Handberg Christensen / Susanne Christensen / Glenn Christian / Peter Dyreborg / Jesper Elving / Mikkel Fossmo / Lene Asp Frederiksen / Lars Frost / Rasmus Graff / Hans Hauge / Robert Henningsson / Jan Hjort / Peter Højrup / Christoffer Ugilt Jensen / Kenneth Jensen / Peder Frederik Jensen / René Jean Jensen / Mikael Josephsen / Ask Katzeff / Stefan Kjerkegaard / Kenneth Krabat / Peter Laugesen / Maja Lucas / Kamilla Löfström / Viggo Madsen / Mette Moestrup / Mads L. Mygind / Martin Johs. Møller / Knud Steffen Nielsen / Rasmus Halling Nielsen / Mette Norrie / Peter H. Olesen / Martin Snoer Raaschou / Olga Ravn / Kim Simonsen / Maria Sofie Simonsen / Odd W. Surén / Morten Søndergaard / Amalie Smith Sørensen / Kasper Nørgaard Thomsen

    dagtekst

    søndag den 16. januar 2011

    Objekt

    Litterære postkort

    Vicechef (ca) for Løves Bogcafeer Allan Lillelund studerer Ejler Nyhavn og Tage Borges' 101 litterære postkort. Opslaget her er fra 2 gange Georg-  Georg Trakl og Georg Brandes udveksler tanker henover graven.

    scenen

    Kaels og Kauffmann på de skrå på Løves, Århus. Der danses, samples, ord synges på det nærmeste.